Nu börjar framtiden….till vadå?

Nu börjar FRAMTIDEN. Ja, så säger Peter Bus.

Idag fredagen den 31 juli 2009 ska han lära mig att blogga på vår hemsida. Det blir nog inte lätt att lära mig, fast en del kan jag ju. Idag har varit en ”nässelsoppedag”! Vad menas med det egentligen? Jo, det har regnat, blåst och då passar det med nässelsoppa. Billigt och bra och nyttigt. Jag måste ju tänka ekonomiskt nu så jag sparar till vår cykelutflykt.

Tänka sig att Peter och jag ska cykla från Barcelona i Spanien till Marrakech i Marocko. Man kan undra om man har några skruvar lösa!!! På tal om skruvar så måste jag berätta.

Jag tänkte att jag skulle testa min nya Skeppshultcykel härom veckan. Glad i hågen packade jag lite i mina cykelväskor. Regnkläder….det behövs den här sommaren 2009. Lite vatten och varför inte baddräkt. Jag packade endast de bakre cykelväskorna. Jag har 3 cykelväskor till..

Jag startade från ”Metropolen ” Håkentorp.  Jag frågade lite försynt om maken kunde hämta mig om det ”krabblade” dvs krånglade.  Du får väl gå hem, om cykeln inte fungerar!  Bra kvinna reder sig själv.

Åh, så vackert det är med svenska små grusvägar ( fast det är inte bra för cykelkedjor). Blåklockor, smultron, massor med vilda blommor kantade vägrenen och jag sa till mig själv: ” Sverige är fantastiskt vackert”. Varför vill jag se andra länder? Jo, det är så himla gott att komma hem!

Visst var det något som skramlade på cykeln! Det var något med kedjan, tror jag. Folk brukar fråga mig, hur många växlar jag har. Det vet jag inte, men det är väldigt många. Jag vet inte vilken växel jag har i, för det syns inte. Jag får växla på känn.

Full rulle nedför Marieholmsbacken. Jag  måste montera en hastighetsmätare. Bäst att bromsa. Just det….det finns ju bara handbroms. Svårt för jag är ju van vid fotbroms och handbroms. Jag är inte van vid styret. Jag är ju van vid ett ”tantstyre”.

Jo, jag är van vid ett vanligt styre och inget racerstyre. Måste justera styret, så att jag räcker fram med armarna. Jag blir så himla trött i nacken om jag ska ligga böjd över styret. Men vad är det som skramlar??? Måste kolla noga. Stannade strax vid Mosjön. HJÄLP! Tur att inget hade hänt. Det fattades en mutter på bakre stänkskärmen. Staget till stänkskärmen hade legat mot kedjan….därav det skramlande ljudet.  Det kunde blivit tvärstopp. Jag fifflade lite med det och fortsatte mot Uppebo strax utanför Hillerstorp. Tack och lov var Eivor och Göran Lind hemma. Där blev det fika och Göran hade muttrar och skruvar och verktyg. Han fixade min cykel. Han ändrade styret också, så det blev mycket bättre. TACK GÖRAN! Tänk att en mutter är så värdefull.

Jaha, så skulle jag ta mig hem. Jag hade faktiskt lärt mig att växla. Det var nog 21 växlar trodde Göran och på min gamla tantcykel har jag 5 växlar. Här gäller det att träna. Sadeln är inte riktigt OK. Den är lite för smal för mitt akterkastell. Jag fick en ”cykelmössa” av Eivor och den kan jag nog polstra lite så blir det nog perfekt. Om det var första gången jag cyklade på min nya cykel. Nej, jag hade ju cyklat hem den från Skeppshult i höstas….det tog hela dagen. ( Jag tror inte att jag växlade en enda gång).

Jag har cyklat ner till Gnosjö också och det gick jättebra. Jag hade en kartong ägg med mig hem i en av cykelväskorna och det blev ingen äggröra. Billigt och bra att cykla om man har lite fikaställen här och där.

Endast 3 månader kvar….

Leave a Reply