Hemsidan växer fram..följ oss på färden

Veckorna går och det är mindre än 3 månader kvar. För att vara exakt är det 87 dagar tills det smäller. Känns skönt att jag lägger in mitt första blogginlägg. Glöm för guds skull inte att prenumerera på bloggen. Mer bilder etc kommer inom kort måste bara bli lite van med hemsidan och blogen. RSS feeds hittar du uppe i högra hörnet.  PRENUMERERA NU!!! Jag har avslutat mitt jobb på Hansen och börjat som Brödkille under Augusti. Brödlivet har varit ganska intressant. Nu vet jag hur det går till med datum på bröd och vem som sköter den biten i alla affärer. Jag  får mig en upplärning  i att köra runt på söders och gamla stans gator med lastbil. Brödet jag kör ut kommer från Pågen. Gifflarna smakar bäst.. med en Latte till på Götgatsbacken kl 09:00. Dagarna går fort och jag får lön för mödan. Ska ju räcka en bra bit till resan.

Jag trodde nog dock inte att så mycket bröd/mat slängdes. Vågar inte ens visa vilka mängder det blir och får nog inte heller. Folk har slutat att kolla på sin mat. Alla tittar endast på bäst före datumet istället för hur det ser ut. Det är ju lustigt att man klarade sig minst lika bra förr i tiden utan bäst före datummärkning. =)

Ikväll har jag varit duktig och uppdaterat lite information om mig och Lena på hemsidan. Jag måste bli klar med den och fylla alla sidor med viktigt innehåll. För alla som kikar in så ändras allt innan vi åker iväg på resan.  http://www.lenaochpeter.se/peter.php och http://www.lenaochpeter.se/lena.php

I helgen som var åkte jag hem till faster för att lära henne hur man gör blogginlägg och installerade alla program vi kommer behöva för vår resa. Jag sa till henne attt timmar skulle ryka och halv två var vi klara och huvudet snurrade på min faster. Ska bli intressant och se när hon skriver här igen (Inte allt för sent får vi hoppas). Fast hon måste ju även hinna med att plocka lite blåbär. Ofantligt god paj fick jag i helgen. Mums! Igår ringde hon mig dock. Jag hade bett om att hon skulle plocka in bilderna i sin dator och skicka över mig dem på mailen. Allt hade gått fel. Hon hade plockat i chippet i datorn och vill endast ta in de bilderna som vi tagit. Hon skapade en ny mapp sa hon som hon döpte till “ny mapp” (För alla som vet är detta är default vid nya mappar).

  • Hon sa till mig;  – Peter du sa att det är inga problem och att det fixar du. Men nu är bilderna borta och jag kan inte hitta dem. Jag är jättearg på mig själv. 
  • Jag sa; –  de finns där någonstans.
  • Lena; Nej de är borta och jag sa ju till dig att detta kan inte jag
  • Peter; Jag ringer brorsan och hör med honom (han hade varit uppe hos lena och kollat vad som hände)

10 min senare ringer faster tillbaka och säger att bilderna finns. Jag hittade dem men inte där jag placerade dem från början. Jag svarade att vad var det jag sa. De försvinner ju inte bara sådär.

Det tar lite tid att lära de äldre allt som har med datorer att göra. Men de tycker ändå det är ganska kul. Lena är ju så fantastiskt duktig på andra saker som inte jag är dock. T.ex att laga min kavaj och min militärjacka. Tack faster! Hon lagara även rigtikgt god mat.

Tack för ikväll! Dags för sängen. Brödet kommer kl 06:00

One Response to “Hemsidan växer fram..följ oss på färden”

Leave a Reply