Cykla är ett dyrt äventyr

Hej,

Jag måste börja att berätta att idag har nog varit en av detta årets värsta dagar. Här går man och sparar till cykeldäck, kärra, cykelpump och andra attiraljer som är nödvändiga för vårt äventyr i november så händer det här….

Dagen började bra.. Hade vaknat i tid och var redo för en allmänt rolig dag för jobbet.. men som man säger “Nobody likes mondays”. Jag plockade på brödet p bilen och drog iväg. Allt gick bra ända fram till klockan 1100. Jag hade kommit upp till Mossebacke. Svängde vänster och ställde mig på vänster sida men i lastzonen och satte på blinkers. Affären låg ju på vänster sida. Jag steg ur och gick in och hämtade returbrödet och kom ut fem min senare. Då stod det en lapplisa och var värsta paragrafryttaren. Den ( egentligen många svärord) dumma tjejen satte 900 kronor i böter på min bil. Som sagt jag försökte förklara men det fanns ingen chans till att förklara sig.

Efter att tagit ut min ilska över böterna på brödet istället för på människorna runt omkring. Åkte jag vidare och tänkte på bättre tankar oc vad vi skulle se i Spanien för att bli på humör. Jag såg Madrid framför mig och Puerto Banus och Granada. Sen ringde det i min kollegas telefon helt plötsligt. En idiot från gamla stan talade om att jag kört på hans markis. Jag tvivlade och sa att så inte var fallet. Han hävdade motsatsen och sa att han hade vittnen. Inget syntes på bilen. Han sa att antingen säger du Ja eller Nej till anklagelsen. Om du säger nej kommer vi gå vidare med detta. Vad säger man. Hur som så slutade det med att jag ringde chefen och fick åka tillbaka och göra en skadeanmälan. 

Andra grejen på den här dagen… Vad kan hända mer. Man brukar ju också säga att “en olycka kommer sällan ensam” . Det händer oftast 3 saker. Men jag tänkte att bara denna dagen kunde ta slut så jag kan få låsa in mig och inte göra ngt mer. Som tur var lyssnade jag på mig själv och körde inte in på bussfilen (som vi hade gjort varje dag ditills), utan körde runt den extra kilometern. Efter att lämnat varorna på affären åkte jag förbi där jag skulle kört. Där stod Pikebilen och polisen hade haffat 2 stycken som kört där bara bussarna får köra..; – haha, I’ve sheeted all failures at last.

Kom hem och tänkte kommer det bli ngn cykelresa egentligen. Ska man åka till jobbet varje dag och behöva betala för sig.  Kunde ju lika gärna varit hemma idag. Turen är ju att som mamma sa att varje dag är en oskriven sida med nya möjligheter. det fick mig att må bra igen och tänka postiva tankar.

Tog därefter och ringde min Norske kontakt i Oslo. Börjar jobba där i september till slutet av oktober. Woho. Se vad som kan hända under en dag. Det blir nog en cykeltur till Marrakech ändå.

För er som har lust fick jag äntligen in lite inspirationsbilder från när jag var hemma sist ochträffade Lena. Vi bestämde oss för att  värma upp lite och känna på cyklarna. Undrar dock om hon är mer intresserad av blåbär än att trampa på cykel? Kommer Gnosjö kommun att sponsra henne för hennes gratisreklam? Tiden får utsäga detta. Mycket nöje http://www.lenaochpeter.se/album.php?page=marrakech

Tjip ohoj, lapplisan hade skoj

3 Responses to “Cykla är ett dyrt äventyr”

Leave a Reply