En ny dag – nya möjligheter

Har jobbat hela helgen och nu är jag ledig. Underbart. Jag har varit duktig och cyklat till och från jobbet. Vilken frihetskänsla att ta ett djupt andetag kl 07:15 på måndagsmorgonen och veta att man är ledig i flera dagar. Den friska morgonluften sätter fart på kroppen igen ( efter 10 timmars nattarbete) och det är bara att trampa på….uppför, uppför, uppför. Jag jobbar i Gnosjö. När jag cyklar till jobbet har jag mycket nedförsbackar, och naturligtvis blir det uppför på hemvägen. Idag på morgonen tog jag med mig ett par plastburkar ifall  jag fick lust att plocka lite bär på hemvägen. ( Jag har alltid lust att plocka bär). Vägen mellan Åsenhöga och Gnosjö är ganska hårt trafikerad på vardagarna när skolorna har börjat, men så här på helgerna är det lugnt och skönt. Allting är ju relativt. Jämför man med trafiken i Stockholm där Peter kör ut bröd, så är det ju ingen trafik här nere i skogarna. Jag har inte sett till några lapplisor heller! Jag njöt av livet. Hoppsan fullt med gula kantareller. Mums. Precis som jag trodde. Bamsestora blåbär. Måste stanna och plocka lite. Man måste plocka 1800 blåbär för att få ihop till 1 liter ( normalstora blåbär…icke genmanipulerade!)  Visst luktar det hallon. Vilka stora, fina hallon. Blåbär och hallon. Vilken lycka. Ganska mycket dagg i gräset. Det var fantastiskt vackra spindelnät. Jag beundrar spindlarna att de kan spinna så skira vackra nät. Solen började värma. Passerade en enorm gammal ek. Den ska jag ta kort på och se om jag klarar att lägga in den bilden på hemsidan. Naturen är fantastisk. Vi skulle vara lite mera rädda om den.

Det tar lång tid att cykla hem när man stannar då och då, men vad gör det. Jag ska ju bara hem och lägga mig i min sköna äng och sova. Se där. Vilken tur att jag hittade några fina, tomma ölburkar. 2 kr och 50 öre skattefritt. Det ska jag spara till vår cykelutflykt. Lite här och lite där. Jag har en väninna som berättade för mig att hon får inte plocka ölburkar för sin man. ” Varför inte?” undrade jag. Långtadarchaffisar hinner inte stanna och gå på toa, utan de pinkar i ölburkar och slänger sedan ut dem! Kan det vara sant??? Nu har jag bestämt så här ang. tomburkar. Luktar det öl plockar jag dem, annars får de ligga!

På tal om ekonomi och att spara till resor. Jag ska vara med på “bakluckeloppis” i Gislaved . Man plockar bilen full med grejor som man inte behöver, och så säljer man det. KOM OCH HANDLA AV MIG DEN 28/8 på torget i Gislaved , och på så sätt sponsrar ni vår resa. Jag har en silverfärgad SKODA. Ikväll känner jag mig så rik, inte på pengar men på livskvalitet. Jag har kokat hallon/blåbärssylt, har stekt och ätit kantarellerna, sedan har jag mumsat i mig svarta körsbär och allt detta har varit gratis.

Jag har nu cyklat ca 15 mil på min “mångväxlade” cykel och det fungerar bra. Det rullar på så att säga. Imorgon ska det bli dåligt väder. Jag kanske skulle testa mina regnkläder och alla mina cykelväskor, eller annars är det skönt at ligga i sängen och läsa en spännande bok. Vem vet, jag kanske sätter mig framför datorn och låter tiden rinna iväg. För några veckor sedan skulle jag skriva lite och då tänkte jag att jag kunde laga mat samtidigt. NOT VERY GOOD! Jag satte på en stor gryta med älgkött för att kokas ett par timmar. Det är så gott med kokt kött. Allt var frid och fröjd. Minuterna och timmarna rusade iväg och plötsligt kände jag en konstig lukt. ÄLGKÖTTET! Det hade kokat torrt, så att benen hade fastnat i kastrullen. Där fördärvades den middagen. Vad lär man sig av detta? Laga aldrig mat under tiden du sitter framför datorn! Alltid lär man sig något.

Imorgon är en annan dag. Hoppas inte Peter Bus får böter imorgon, för då blir det svårt att spara pengar till resan.

One Response to “En ny dag – nya möjligheter”

  • JR:

    Vi hittade några kantareller i söndags också. Stuvade sedan i grädde, möe röe mjölk o en skvätt sherry (Ni glömmer väl inte att stanna och provsmaka i Jerez?!). Ljuvligt!

Leave a Reply